Friday, August 4, 2017

# Minyak Ikan # Omega Guard

BAGAIMANA NAK PILIH MINYAK IKAN TERBAIK DAN BERKUALITI?

BAGAIMANA NAK PILIH MINYAK IKAN TERBAIK DAN BERKUALITI?

Semua sedia maklum minyak ikan sememangnya bagus untuk diamalkan oleh semua peringkat umur. Dari kanak-kanak hingga dewasa. Minyak ikan bersifat anti radang yang mampu melawan penyakit. Sebab itu, ia mampu meningkatkan imun kita dan antibodi badan semakin kuat.


Tetapi adakah semua minyak ikan dipasaran tu sama? Banyakkan jenama minyak ikan dipasaran. Jom kita tengok apa patut kita tengok sebelum nak beli minyak ikan.

CHECK LABEL
Korang check label tak? Atau main bedal jer beli asal murah? Hihi. Penting tau sebab semua yang ada dipasaran tak sama kandungannya.

Macam mana nak kira?

Jumlah minyak ikan - minyak omega 3...
@ total fish oil tolak kandungan (EPA & DHA) = Minyak FILLER (minyak pengisi)

Minyak FILLER tu apa pulak?
Minyak filler ni digunakan untuk mengisi softgel tu selepas dah isi Omega 3. Contoh minyak filler ni ialah minyak canola, minyak dari mata, usus, perut ikan yang diproses atau dari kepala ikan, minyak Omega 6 ataupun ada minyak ikan diisi AIR sebagai filler.

Jadi, akan dapat minyak filler atau minyak pengisi saja untuk penuhkan softgel tu.

Jom rujuk jadual dibawah:

Kandungan Omega 3 dalam setiap softgel atau cecair sangat penting. Jumlah kandungan minyak mungkin 1000mg atau 1200mg

Periksa kandungan EPA dan DHA dan jumlahkan.

Contoh Brand 1
Jumlah minyak Omega3
EPA 396mg + DHA 264mg = 660mg

Jumlah Minyak Filler
1200mg - 660mg = 540mg

Contoh Brand 2
Jumlah Minyak Omega3
EPA 180mg + DHA 120mg = 300mg

Jumlah Minyak Filler
1000mg - 300mg = 700mg

Brand Shaklee Omega Guard
Jumlah minyak Omega3
EPA 540mg + DHA 360mg = 900mg

Jumlah Minyak Filler
1000mg - 900mg = 100mg sahaja!!

Kredit: FB Hafiz Sulaiman

Tak nak lah kira semua brand tu. Korang kira sendiri la dan tengok mana yang tercorot dan mana yang terbaik.

Jadi, dah tau nak pilih kan? Mana yang betul-betul minyak ikan. Jangan beli yang penuh dengan air lak...


Apa yang bestnya minyak ikan shaklee ni? Korang boleh la godek2 entry Kak fiza sebelum ini mengenai Omega Guard.

Sekadar berkongsi dari pengalaman. Budak kat bawah ni pun dah pandai kunyah Omega tau..hihi


Tak tau mana nak dapatkan Minyak ikan terbaik, meh wsap Kak fiza 012 4513311.


Kalau segan nak wsap Kak Fiza boleh terus klik link ni untuk pembelian terus dengan shaklee.



Happy shopping yer..muahhhh

No comments:

POPULAR POSTS

Follow Me